Verzorging

Gebruik de juiste producten voor uw haar

Zoals u wellicht weet, is de verzorging van hairextensions zeer belangrijk. De kwaliteit van de haren kan vallen en staan bij een goede of slechte verzorging. Bij een goede verzorging met de juiste producten en styling tools zult u lang plezier beleven aan uw hairextensions en een kapsel als de celebraties kunnen creëren. Echter bij een slechte verzorging met onjuiste producten, zal uw haar er onverzorgd en armoedig uit zien.

Echt haar uit India

Het is belangrijk te beseffen dat hairextensions niet hetzelfde DNA hebben als uw eigen haar omdat deze van een ander mens afkomstig zijn. Indian Gold maakt voor haar extensions gebruik van de lokken van Hindoestaanse mensen uit India, welke veelal een net iets andere textuur en type haar hebben als de Europeanen. Daarnaast zijn de haren reeds afgeknipt en verwerkt als diverse kleuren en texturen. Ieder mens is anders en het haar van de extensions kan hierdoor anders op uw shampoo reageren dan uw eigen haar. Het kan dus zijn dat de producten die u misschien al jaren naar tevredenheid gebruikt ineens niet meer prettig zijn. Het is dus belangrijk goede verzorgingsproducten uit te kiezen welke zowel goed op uw eigen haar als op het extension haar aansluiten.

Keramische styling tools voor uw hairextensions

In de wetenschap dat het haar een ander type is dan uw eigen haar, zult u begrijpen dat dit er ook voor zorgt dat de valling van de hairextensions soms anders is dan die van uzelf. Om toch gemakkelijk van uw hairextensions en uw eigen haar een geheel te maken adviseren wij u om hiervoor warme stylingtools te gebruiken. De styling tools die u wilt gebruiken zijn uiteraard naar eigen keuze en afhankelijk van het kapsel dat u wilt creëren. Wij adviseren u altijd gebruik te maken van keramische styling tools, omdat deze de haren bij normaal gebruik niet beschadigen en/of uitdrogen. Keramisch styling tool geven het haar een mooier, gladder en glanzender effect dan niet-keramische styling tools. In de Indian Gold webwinkel vindt u een aantal styling tool die wij u kunnen aanbevelen, waar u zelf snel en eenvoudig schitterende kapsels kunnen creëren

 

Goed doorborstelen

Naast een goede verzorging en styling van het haar is het hiernaast ook zeer belangrijk om de hairextensions regelmatig goed door te borstelen. Als u extensions heeft dan zitten deze meestal ongeveer 1 cm van de hoofdhuid bevestigd en zullen ze na verloop van tijd een stukje gaan uitgroeien. Omdat u gemiddeld 80 a 100 haren per dag verliest, is het mogelijk dat deze “oude” haren door de hairextensions niet weg kunnen en zich tussen uw hoofdhuid en de aanhechting van de extensions gaan nestelen. Daardoor ontstaan klitten. U heeft dit wellicht tijdens het dragen van de haren niet zo in de gaten maar tijdens het verwijderen zal dit probleem naar voren komen en moeten de klitten verwijderd worden. U zult begrijpen dat dit niet prettig is en ook niet goed voor uw eigen haar. Om dit probleem dan ook te voorkomen adviseren wij u te alle tijde uw haar dagelijks meederde malen met de speciale extensions borstel van hoofdhuid tot punt goed door te borstelen en daarmee “oude” haren te verwijderen. Daarnaast zorgt de speciale borstel er uiteraard ook voor dat uw eigen haar klitvrij blijft en mooi gaat glanzen. Voor krullen ligt dit echter anders, hiervoor adviseren wij u alleen ‘s ochtends en ‘s avonds voor het slapen gaan de extension borstel te gebruiken i.v.m. pluizen als u uw haar borstelt. U kunt dan overdag beter regelmatig kammen met de krullenkam; deze zorgt ervoor dat uw haar toch klitvrij en mooi in de krul blijft zonder te pluizen.

Geef een reactie