Spraytanning

Ik geloof in dit slimme alternatief voor de zonnebank. Omdat het, in tegenstelling tot zonnen, goed is voor je huid. Het geeft je in 10 minuten een prachtig bruine huid. In Amerika en Engeland al jarenlang een begrip, in de Benelux nog relatief nieuw. Daarom vertel ik je graag wat meer over spraytanning!

Hoe werkt het precies?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.
Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een spray tan behandeling?

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig).

Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

 

Wat kan ik doen om het effect zo lang mogelijk te behouden?

Douchen en/of baden: wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur na de behandeling mag je weer douchen met bijvoorbeeld de milde douche gel van Hempz. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie: ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.

Crème: 
om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème (zoals één van onze heerlijke Hempz bodylotions, speciaal ontwikkeld om op de gebruinde huid aan te brengen).

Hoelang blijft het effect van een spray tan zichtbaar?

De bruine kleur kun je ongeveer 7 tot 10 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een bodylotion.

Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel (zoals  één van de heerlijke bodywashes van Hempz.

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’.

 

Krijg ik wel een natuurlijk effect? Ik wil niet oranje worden…

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Vraag bij  naar de mogelijkheden en benoem het effect dat je wilt bereiken.

 

Is spray tan voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden. Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

 

 Waarom spray tanning?

√ Direct een gebruinde huid
√ Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit
√ Het is snel, spray tanning duurt 10 minuten
√ Natuurlijk resultaat
√ Goed voor je huid!

Zelf starten met spraytanning? Bezoek dan onze andere website: www.beautyheaven.nl

Geef een reactie